BelarusianCzechEnglishFinnishGermanGreekRussianSlovenianTurkishUkrainian
Hipnoterapi; bilinçaltı hipnotik telkin ve imajinasyon bilimidir, bilinçaltının tekrardan eğitilmesidir. Bunun için çeşitli hipnotik teknikler kullanılır. İstemediğiniz, değiştirmek ve/veya geliştirmek istediğiniz her türlü davranış, düşünce, duygu, korku, endişe, kaygı, alışkanlık ve algılarınızı, direk bilinçaltınızda çalışarak size çok kısa sürede sonuçlar yaratır, destek olur. Günümüzde birçok ülkede psikoljiden, her türlü gelişime, çok yaygın, geniş alanda, kişilerden toplumlara yayılarak başarıyla kullanılan, çok etkili, ekonomik, daha kısa sürede sonuçlar yaratan en güçlü davranış değişiklik yöntemidir.
Hipnoterapi; kendimizde değiştirmek veya geliştirmek istediğimiz çok çeşitli alanlarda davranış değişikliği oluşturmak amacıyla hipnotik zihin durumunda çeşitli tekniklerin uygulandığı, bilinçaltının tekrardan eğitilmesi sürecidir. Bir nevi “bilinçaltı" düzeyde verilen davranışsal yeniden öğrenme” dir. Hipnoterapi, kişinin kendisinde gerçekleştirmek istediği değişiklikleri gerçekleştirmesi konusunda veya kendisinde geliştirmek istediği herhangi bir konuda yapıldığında değişim ve gelişim gayet hızlı ve başarılı bir şekilde gerçekleşir. Hipnoterapi ise, hipnoz olan kişinin dalgınlık ve konsantrasyon durumunu kullanarak, bilinç ve bilinçaltına yönelik olarak uzman tarafından uygulanan destekleyici bir yöntemidir. Hipnoterapist ile danışanın işbirliği ile gerçekleşir; Hipnoterapistin telkinlerine danışanın karşılık vermesiyle gerçekleşen bir etkileşim olarak da tariflendirilebilir.

Hipnoterapi, sorunun neden ortaya çıktığı ile ilgilenmez bununla psikoterapi ilgilenir, hipnoterapi, soruna neden olan davranışın, değiştirilmesine yönelik bilinçaltı eğitimi ile ilgilenir (behavioral approach). Hipnoterapistlerin işi bilinçli zihinle değil, bilinçaltı zihin ile çalışmasıdır.
> Hipnotik zihin durumu uyku hali midir?
Hipnotik zihin durumu kesinlikle bir uyku hali olarak tanımlayamayız. Hatta bilinçli hipnotik yönteminde kişi tamamen bilinçli haldedir. Hipnoterapide kişinin dikkati en üst seviyede yoğunlaştığında özel hipnotik zihin durumu ortaya çıkar.
> Hipnotik zihin durumundan uyanamamak veya çıkamama gibi bir durum mümkün müdür?
Hipnotik zihin durumu bir uyku olmadığı için, uyanamamak diye bir şey kesinlikle olamaz. Hipnoterapistin seans sonunda vereceği telkinin ardından danışan hipnotik durumdan çıkarak gözlerini açar. Hipnoterapist seansı sonlandırmadan ayrılsa bile kişi, bir süre sonra seansı kendi sonlandırıp kalkar ve günlük yaşantısına devam eder. Literatürde hipnotik durumdan çıkamayan vaka kayıdı bulunmamaktadır.

> Paylaşmak istemediğim hâlde sırlarımı açıklar mıyım, kontrolümü kaybedip, yapmak istemediğim şeyleri yapar mıyım?
Danışanın hipnotik zihin durumunda veya seans sırasında bilinçli kontrolü ortadan kalkmadığı için konuşulanların ve söylenenlerin tamamen farkındadır ve istemediği sürece kişi hiçbir sırrını söylemez ve yapmak istemediği bir davranışta bulunmaz.

> Hipnotik zihin durumunda kişi hipnoterapistin tüm telkinlerini olduğu gibi kabul eder ve aynen uygular mı?
Hayır! Hipnotik zihin durumunda kişinin bilinçli kontrolü ortadan kalkmaz. Hipnotik zihin durumu, danışanın hipnoterapistin yönlendirmelerine uyum göstererk yanıt verdiği işbirliğine dayalı bir etkileşimdir.

> Bir kişi, isteği dışında zorla hipnotik zihin durumuna sokulabilir mi?
Hayır! Bu mümkün değildir. Hipnotik durum kişinin gönüllü isteği ve katılımıyla gerçekleştirilen özel bir zihin durumudur. Hipnoterapist, hipnotik duruma girmeyi gönüllü olarak kabul eden süjeye kılavuzluk eder, hipnotik telkinler verir, hipnotik zihin durumunda olan kişi ise telkinlere karşılık vererek kendi isteğiyle bu özel zihin durumuna girer.
Hipnoterapi ortalama kaç seans sürer?
Aslında en önemli olan
danışanın bunu kendisinin istemesi ve kararlı olmasıdır. Danışanın gönüllülük, konsantrasyon ve hayal gücü de önemli bir unsurdur.

Hipnoterapinin kaç seans yapılacağı aşağıdaki şartlara bağlıdır. Bu şartlar ne kadar olumluysa seans sayısı o kadar az olur.

Seans sayısı;

Çözmek istediğiniz sorunun derinliğine,
Yaşadığınız ortam ve çevrenin özelliklerine,
Hipnoterapistle kurduğunuz güvene ve olumlu ilişkiye,
Kişilik özelliklerinize,
İstenen sonucu elde etmedeki kararlılığınıza bağlıdır.

Kimlere hipnoterapi desteği uygulanmaz?
> İletişime geçilemeyecek durumdaki zekâ geriliği olanlara ve IQ (zeka seviyesi) çok düşük olanlara,
> Bunama evresinde ve yaşı oldukça ilerlemiş olanlara (80 yaş ve üzeri),
> Söylenileni anlayamayanlara ve duyma yetisi olmayanlara,
> Epilepsi rahatsızlığı olanlara ve alzheimer hastalarına,
> İleri derecede psikotik rahatsızlığı olanlara,
> Akli dengesi bozulmuş, yüksek düzeyde şizofreni, ağır depresyon ve paranoid bozukluğu (paranoya) olanlara,
> Hipnoterapi seansına katılmak istemeyenlere,
> Aşırı otokontrollü, şüpheci-kuşkucu ve eleştirel olanlara,
> Hipnoterapiyi ciddiye almayan kişilere ve sarhoşlara,
> Hipnoterapiste güven sağlayamayan kişilere,
> Randevu ve/veya seans sırasında kişisel bilgilerini saklayan, gizleyen ve/veya yalan beyanda bulunan dürüst olmayan kişilere, hipnoterapi desteği uygulanmaz.
Seans ücreti ve randevu bilgisi için ofisimiz ile iletişime geçilmesi rica olunur.
Bize Ulaşın: +90 392 815 12 14
Ofis iletişim saatleri:
Pazartesi - Cuma 10:00 - 18:00 / Cumartesi 10:00 - 15:00

Hatırlatma: Özel hipnoterapi danışmanlık hizmet ücretleri, ülkedeki enflasyon, fiyat artışı, maaş artışı ve genel hayat pahalılığı gibi ekonomik faktörlere bağlı olarak periyodik olarak güncellenmektedir. Hizmet ücretlerinin zamanla değişebileceğini göz önünde bulundurarak destek talebinizi ertelemeyin.

√ Supported by
Special Interest Tourism Development Project | SUNISLAND® Turizm | KITSAB Sicil No. 231/2000

Hipnoterapist Mert Mapolar Bilinçaltı Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri | Bir SUNISLAND® İşletmeleri Şti. Ltd. Kuruluşudur.
© Hipnoterapist MERT MAPOLAR Resmi Sitesidir. | Her hakkı saklıdır. | All rights reserved.
Ortak Kaynak Bilgi: HMI | Common Source Information: HMI
Designed By SUNISLAND® Group
HİPNOTERAPİ NEDİR?